Джаз в Банско – осем фестивални дни през август

Снимки: Bansko Jazz Festival

Джаз фестивалът в Банско с наситена програма в подкрепа на българските музиканти

Над 15 български изпълнители и групи ще излязат на сцената на Джаз фестивала в Банско този август (7-14.08), за да представят своите най-нови музикални проекти.
Подчертаното българско присъствие е част от инициативата на Община Банско за подкрепа на българските изпълнители след тежката пандемична година.

Изминалата година беше тежка за всички, но особено сериозно беше усетена от музикантите и хората на изкуството. Именно заради това, през тази година обръщаме специално внимание в програмата си на българските изпълнители. В осемте фестивални дни ще участват над 15 български групи и изпълнители, като всички имат нови проекти, албуми или аранжименти. Убедени сме, че тази толкова чакана среща между музиканти и фенове ще се превърне в незабравим празник за всички, това коментира кметът на Община Банско – Иван Кадев.

Осемдневна фестивална програма с концерти от 20:00 ч., Ladies of Jazz откриват на 7 август.

В рамките на осемте фестивални дни, участие в събитието ще вземат едни от най-емблематичните за България джаз, фънк и блус музиканти – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева, Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодоси Спасов, Хилда Казасян и още много други.

Източник: Bansko Jazz Festival