Фестивал в Долна Малина – Dolna Malina Open Festival

DOMA Fest (Dolna Malina Open Festival) ще се проведе на 26, 27 и 28 август

Както личи от името, мястото е фестивалното селце Долна Малина, намиращо се на 28,6 км от столицата, а някои от събитията се реализират и в Горна Малина. Фестивалът се провежда от няколко години насам, като през 2016 година се осъществяват 5 успешни турнира по плажен волейбол и тенис на маса, също и театрална постановка, концерти и други.

На разположение са пясъчен корт, театрална сцена, транспорт и не на последно място, приказна девствена природа и то съвсем близко до София.

Какво точно ще откриете там?

Пет зони, в които ще се насладите на различни събития, както се казва – ще има за всекиго по нещо, от изкуство до спорт.

ЗОНА 1

Тя е в центъра на Горна Малина и е вашето място, ако обичате традициите, танцът и фолклора, като там ще се представят различни танцови и фолклорни състави.

ЗОНА 2

Тя е за тези от вас, които са любители на спорта, включително и на електронните спортове. Мястото е Спортен комплекс „Арена Горна Малина“.

ЗОНА 3

Също за спорт, но в центъра на Долна Малина.

ЗОНА 4

Тя е за ценителите на негово величество Театъра и можете да я откриете в читалището в Горна Малина.

ЗОНА 5

Тя е единствената платена зона и там през първия ден, на 26 август ще забиват момчетата от Cool Den, а след това шоуто ще продължи с DJ сет от DJ Martin Nox и други. На 27 август пък идва ред на великолепните People of Maha, които ще ви уморят от танци, а след тях ще можете да потанцувате до сутринта и с DJ 89.

Целодневно ще имате на разположение арт работилници в тази зона. В нея ще бъде представена и фотоизложба на сетивни фотографи със зрителни увреждания, които са членове на Сдружение на творците с увреждания в България, а фотографиите и като цяло, дейностите на организацията можете да подкрепите като оставите дарение в кутиите, които ще бъдат сложени на място. Освен това в зона 5 ще има отворена сцена, болдови игри и други, а ако ожаднеете и ви подгони гладът, ще има и храни и напитки. Не на последно място са предвидени и кино прожекции, а ако решите да спите, в същата зона се намира и къмпингът.

ЗОНА 6

В нея можете да откриете филмовото студио БУФО.

И ЗОНА 7

Нейното местоположение е в село Байлово и е точното място за любителите на литературата, тъй като там ще се проведе литературно четене.

Всяка зона можете да посетите в качеството си на зрител или участник, на състезател в спорт, музика или кино.

За повече информация, посетете сайта на фестивала: www.doma-fest.com.