Комедиен Европейски Филмов Фестивал започва в Пловдив на 4-ти юли

Международно жури оценява филмите в конкурсната програма на уникалния по рода си Първи Комедиен Европейски Филмов Фестивал

Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ ще се проведе от 4-ти до 11-ти юли в Лятно кино „Орфей“ и Lucky – Дом на киното в Пловдив.

Фестивалът, без аналог в европейския филмов календар, ще представи новите продукции в най-гледания кино жанр от Италия, Испания, Германия, Унгария, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България, които ще бъдат оценявани от петчленно международно жури.

То ще отлъчи награди за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добра главна и поддържаща роля.

Мая Бежанска и Малин Кръстев са българското участие в журито

Покана да бъде част от журито на КЕФФ` 2021 първо и безапелационно прие Фатима Джумер /Франция/ – един от основните двигатели на „Европа Синемас“ – организация на независимите кина, която включва 2800 киносалона в 43 страни. В списъка на нейните постижения са Европейските кино награди през 2017 г. в Букурещ, наградата Lux, излъчвана едновременно в 10 държави, и организация на редица кинолаборатории в цяла Европа.

Към журито се присъединява и Биляна Първанович /Сърбия/– продуцент на игрални филми, телевизионни програми, документални филми и международни копродукции, много от моито носители на престижни награди. Пловдивската публика я познава от срещата си с нея на премиерата на филма „Парад“ на София Филм Фест в Пловдив.

Богдан Крачун /Сърбия/ е част от компанията Libra Film и участва активно в организирането на Transilvania Internional Film Fesval в Клуж, Румъния.

Представителите на България в журито са актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев – лица в едни от най-успешните заглавия от комедийния жанр в последните десетилетия и утвърдени професионалисти и уважавани имена в театралните и киносреди.

Кефф Пловдив` 2021 посреща европейския киноелит

Организаторите на събитието са поканили гости от чужбина и страната – режисьори, актьори, сценаристи, продуценти, които ще представят филмите си и ще разговарят със зрителите в специално организираните фестивални срещи, които ще се проведат по време на прожекциите в лятно кино „Орфей“, „Лъки Дом на киното“ и в клуб „Фарго“.

В състезателната програма ще участват 7 пълнометражни филма, а съпътстващата ще представи още 8 заглавия в рамките на 8 фестивални дни.

Вотът на зрителите ще определи Наградата на публиката на Първото издание на КЕФФ – Пловдив 2021.

Фестивалът КЕФФ – Пловдив` 2021 се открива официално на 4-ти юли в лятно кино Орфей с прожекция на българското заглавие в състезателната програма – „Дани. Легенда. Бог.“.

Билетите са на цена 8 лв и 7 лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции – 35 лв. Могат да бъдат закупение на касата на LUCKY  Дом на киното и онлайн на сайта ceff.bg.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал  е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Източник: Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ