Mагията на Джобен фестивал в 5К резолюция

Снимка: YouTube Pocket Fest

От днес до Коледа ще може да отново да се насладим на магията на Джобен фестивал.

Представянията на участниците бяха заснети в 5К резолюция, благодарение на новата техника закупена по проекта на Ателие Пластелин за “Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата” финансиран от Национален фонд „Култура“.

Това беше едно от най-добрите издания до момента, излъчено и на живо в страницата на Pocket Fest. Качеството на картината сега ще даде един нов поглед върху фестивала.

Първото представяне ще бъде на Младежки хор “Свобода” с диригент Михаела Котева.

Младежки хор „Свобода“ разпространява хоровото изкуство сред младите

Младежки хор „Свобода“ е независим хоров състав, който има за цел да разпространява хоровото изкуство сред младите. Той се състои от гимназисти, студенти и други млади хора, обединени от желанието да музицират заедно, амбициите да развиват собствените си умения и любовта към музиката. Съставът се стреми към постигане на все по-високи художествени резултати, благодарение на което постоянно се изправя пред нови предизвикателства, поставящи на изпитание възможностите на певците. Това им помага да се развиват, разкривайки пред себе си и публиката неограничените възможности на човешкия глас, като им дава възможност да бъдат част от красивия свят на хоровата музика.  

Джобен фестивал навършва 10 години през 2022 година.

Джобен фестивал e фестивал за клипово изкуство или онова, което може да се побере във вашия джоб. Той включва в себе си творци от всички сфери на изкуството.
За деветте години от основаването си във фестивала са взели участие повече от 300 артиста от всички сфери на изкуството, с над 350 свои произведения.
Джобен фестивал се организира два пъти годишно в “Ателие Пластелин” (ул. “Цар Симеон” №48) – пролет и есен.

Източник: Ателие Пластелин