Международен фестивал за пинхол фотография Pavlovka Pinhole Fest’2022

Темата на Pavlovka Pinhole Fest 2022 е "I, bridge-builder"

Основният въпрос сега е „Кой съм аз във войната?“

Кой съм аз в свят, погълнат от война? Какво правя тук? Как стигнах до тук? Как да преодолея пропастта между мир и война?

Pavlovka Art Gallery провежда ежегодно Pavlovka Pinhole Fest, от 2017 г. Това е фестивал на пинхол фотографията – в него участват автори от почти всички краища на света. Целта е да обедини фотохудожници от света, които използват стара фотографска традиция в работата си. Това е единственият украински фестивал, който запознава широката публика с постиженията на световната фотографска общност с пинхол.

Pavlovka ArtGallery напуснa Киев, но продължава традицията на фестивала, който ще се проведе от 20 май до 4 юни 2022. Организаторите очакват вашите творби, които пряко или косвено се отнасят към темата за войната и как можем да изградим мостове към бъдещето и мира.

“Нашето оръжие е фотографията, малка черна кутия, носеща лъчи светлина и мир.”

Тази година организаторите разширяват границите на феста, като добавят раздел „алтернативни фотографски процеси и ръчно изработени фотоапарати и обективи“ като експеримент!

Крайният срок за приемане на заявки е: 1 май 2022.

Таксата за участие за всички участници е доброволен принос. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на галерията, организацията на фестивала и пострадалите от войната.

Повече информация за техническите изисквания и за връзка с организаторите: на сайта и на Фейсбук страницата на Pavlovka ArtGallery