Mеждународен форум „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“

Първият международен форум между бизнеса и културата в София акцентира върху дигитализиране на културното наследство

Събитието ще се проведе на 30 август в х-л „Маринела“ в София и ще запознае присъстващите с новите възможности за дигитализиране на културното наследство на България за бъдещите поколения.

Форумът ще се осъществи под егидата на кампанията „Чудесата на България“ и най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра“, чийто почетен председател е маестро Пласидо Доминго

Пласидо Доминго е в България за големия концерт на 31 август, пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата, на който ще пее с българската прима Соня Йончева. Двамата ще изпълнят арии и дуети от прочути опери, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

След официалното откриване на форума, ще бъдат наградени някои от най-изявените български млади таланти в общо 5 области.
Сред почетните гости на събитието и в качество на говорители ще бъдат също вицепрезиденът на Р. България Илияна Йотова, еврокомисарят Мария Габриел, генералният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович, Н.В. Цар Симеон II и испанският посланик Н. Пр. Алехандро Поланко Мата.

Максим Бехар, главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. и модератор на форума споделя: „Миналото и бъдещето са две различни и същевременно сходни понятия. Когато говорим за бизнес, говорим и за култура, за съхранено наследство, което предаваме на идните поколения. Успехът се крие в добрия бизнес и съхранената култура“.

Източник: M3 Communications Group