Музикалният театър гостува на Античния театър в Пловдив

Previous slide
Next slide

Снимки: НМТ “Стефан Македонски”

За първи път гледаме „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива” на открито

През юли и септември двата най-касови мюзикъла на Музикалния театър „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива” ще се играят на открито. Хитовите постановки на столичната трупа ще оживеят сред естествения декор на Античния театър в Пловдив.

Най-касовият спектакъл в историята на театъра „Фантомът на операта” ще се играе на 5 юли(от 21:00 часа) и на 5 септември(от 20:00 часа), а за „Цигулар на покрива”(от 20:00 часа) е определена датата 15 септември. Билетите са в продажба от тази седмица през eventim.bg.

Постановки на открито със специална сценография

Двата мюзикъла за първи път излизат на открита сцена. За целта мащабната им сценография ще бъде специално адаптирана за естествения декор на Античния театър в Пловдив. На сцената на Музикалния театър декорът на „Фантомът на операта” се монтира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона метална конструкция,която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера „Попюлер”, където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима във „Фантомът на операта”. Декорът на „Цигулар на покрива”, който също е на две нива, е не по-малко сложен и масивен. Специално създадената за театъра плъзгаща се конструкция, ни пренася на различни места в Анатевка, за да станем свидетели на радостите и скърбите в живота на Тевие и неговите съселяни.
Естественият декор от две нива на Античния театър в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място извън нашия театър, където можем да пренесем мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива” – убедена е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.
В двете хитови заглавия участва почти цялата трупа от солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър, които ще са в редуциран състав, заради епидемичната обстановка в страната. Зрителите, които искат да се насладят на двата шедьовъра на световния мюзикъл на живо, могат да ги гледат още през юни на сцената на Музикалния театър. „Фантомът на операта” ще се играе на 4,5 и 6, а „Цигулар на покрива” на 11,12 и 13 юни. Началото е от  19:00, неделните спектакли са от 17:00 часа. Местата са ограничени до запълване на 50 процента от капацитета на залата.

Източник: Национален музикален театър “Стефан Македонски”