Осмият международен фото салон Пловдив гостува с изложба в Стара Загора

Градът за трети път е домакин на избрани творби от престижното фото събитие.

От 20 септември 2021 г.(сряда) в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора с фотографска изложба гостува Осмият международен фото салон Пловдив.

Тази година Стара Загора е първият град, след Пловдив, в който се показва представителната изложба. Включени са 60 творби от наградените автори и фотографии от български и чужди фотографи. Сред тях и са участниците от Стара Загора – Димитър Узунов и Радостин Димитров и от Казанлък – Николай Тенев, Йонко Русев и Пламен Пенов.

Организатор на фото салона е екипът на „Рефлекси“ ООД (колективен член на НСФА „Янка Кюркчиева“), под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Фотографското общество на Гърция . (HPS) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА), с традиционната подкрепа на община Пловдив.

Международният фото салон Пловдив се провежда за осма поредна година. В надпреварата участваха 353 автора с общо 4851 фотографии от 46 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция международно жури оцени 1177 фотографии на 263 участника от 42 държави.

Най-високото отличие – Купата на салона, получи фотография на Кристиян Киефер, Люксембург.
От тридесет и двамата български участници са спечелени 53 награди, от които 10 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Всички нарадени автори и техните творби, може да разгледате ТУК.

Изложбата е разположена във фоайе първи етаж на библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора и ще остане до 8 октомври 2021 г.

Източник: Библиотека „Захарий Княжески“