Покана за дискусия, организирана от БНР в рамките на проекта „Нашата Европа“

"Творческата личност - човешки права, европейски ценности и сигурност“

Дискусия, организирана от програма „Христо Ботев“ на БНР в рамките на проекта „Нашата Европа“ – 18 януари 2022 г. /вторник/, 17:00 ч.

Ако нямате възможност да участвате, можете да споделите мнението си по темата на адрес: oureu@bnr.bg.

Гради своя свят! Нека се чуе и твоя глас в каква Европа искаш да живееш!


Програма „Христо Ботев“ Ви кани на първата дискусия от проекта „Нашата Европа“ на БНР, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“.

Кой може да участва?

Европейски граждани от всички слоеве на обществото и от всички краища на Съюза, като младите европейци ще заемат централно място в оформянето на бъдещето на европейския проект.

Европейски, национални, регионални и местни органи, както и гражданското общество и други организации, които желаят да организират прояви и да допринасят с идеи.

Всички участници зачитат ценностите, установени в Хартата на конференцията.

Какво включва конференцията?

Многоезична цифрова платформа — мястото, където гражданите споделят идеи и изпращат онлайн предложения. Те се събират, анализират, наблюдават и публикуват по време на цялата конференция. След това те ще бъдат включени в дискусиите, провеждани в рамките на европейските граждански панели и на пленарните заседания. Окончателните резултати от конференцията ще бъдат представени в доклад до съвместното председателство.

Линк към дискусията в Zoom: ТУК

Регистрацията в Zoom започва в 16:45 часа.

Можете да проследите дискусията и да давате мнения в коментарите под живото излъчване във Фейсбук страниците на БНР – Българско национално радио и БНР – Програма “Христо Ботев”.

„Конференция за бъдещето на Европа“ е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа.

Без значение откъде сте и какво работите, тук е мястото да помислите какво бъдеще бихте искали за Европейския съюз.

Всички мнения ще бъдат събрани и качени на многоезичната цифрова платформа на “Конференцията за бъдещето на Европа”.