Специални прожекции на филма за Боян Петров “Отново съм тук” за ученици

Снимки: 8pm

Цели класове гледат "Отново съм тук"

Стартира кампанията на Министерство на образованието и екипа на филма “Отново съм тук” (Here I am, Again), която цели повече деца да имат възможността да се докоснат до Боян Петров, неговия дух и постижения.

Първите четири класа от столичното 119-о училище посетиха специална прожекция вчера.

„Филмът е уникален“, сподели Стоян Димитров, заместник директор на училището.

„Филмът докосва най-ценните качества: човечност, доброта, упоритост и постоянство. Дали трябва да се гледа от учениците? Непременно! Филмът учи, възпитава, вдъхновява учениците да постигат целта, да сбъдват мечтите си и да вярват“, допълва Емилия Паламаркова – учител в гимназията.

“Поплакахме си!“, „Защо няма повече такива филми“?, „Ще си направим поход 119 СУ по стъпките на Боян“, бяха част от развълнуваните коментари на единайсетокласниците гледали лентата.

„Още веднъж искам да благодарим на Министерството на образованието, които ни подкрепят в тази кампания и ако не бяха мерките заради COVID-19 съм сигурна, че много повече деца щяхме да запалим. Но всяка искрица е важна“, споделя Поли  Генчева – сценарист, продуцент и режисьор на „Отново съм тук“. 

Филмът е в кината в цялата страна

“Отново съм тук” (Here I am, Again) проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста. 

Екип:

Режисьор – Поли Генчева;
Продуцент – Поли Генчева/ ТАРА ТРИЙ ПИКЧЪРС;
Продуцент – Мартичка Божилова/ АГИТПРОП;
Продуцент – Емил Спахийски;
Оператор – Красимир Андонов;
Сценарий – Поли Генчева /Нина Алтъпармакова;
Монтаж – Нина Алтъпармакова / Михаил Дервенски;
Музика – Георги Стрезов;
Звук и Аудио микс – Валерия Крачунова / Иван Андреев;
Постпродукция, Цветни корекции & Супервайзър – Тодор Г. Тодоров

Всеки клас или училище от цялата страна може да се включи в кампанията и да гледа филма. За целта трябва да се свърже с екипа на 0886937783 или radi@8pm.bg, да каже ден и час, в който учениците могат да гледат и екипът ще организира прожекцията.

Източник: 8pm