“Вярвам в теб“ – кампания на Сдружение Елита през март 2022 г.

Кампанията на Сдружение Елита „Вярвам в теб“- стожер на връзката между поколенията жени и вижданията им за живота и света

Великотърновското сдружение „Елита“ с председател Петя Василева подготвя поредица от събития –  част от проекта „Кръстопът на изкуствата“ по програма Едногодишен гранд на Национален фонд “Култура”. Няколко събития, посветени на съвременните жени, които успешно живеят в свят на стереотипи и обществени ограничения, са на път да видят бял свят за първи път през март 2022 г.

Сдружение „Елита“ стартира онлайн видеокампания с позитивен характер, която цели да преодолее пропастта между поколенията жени и техните разбирания за проблемите, целите и света. Понякога може да изглежда, че съществува пропаст между поколенията, особено с променящите се технологии и културни нагласи, но преодоляването на тази разлика изглежда лесно, когато се обединят три различни поколения готови да се учат взаимно. Точно това прави екипът на проекта, който засне поредица от видеа с деца, момичета и жени, които говорят открито за нещата, в които са добри, но са готови и да попитат въпросите, които ги притесняват. 

Второто събитие, което бележи денят на жената е онлайн дискусия на тема „Обществените ограничения наложени върху жените в реалния свят“. Онлайн дискусията ще се проведе на 07.03 с начало 19.00 часа през платформата – „Microsoft teams “. Идеята на дискусията е да предаде послания по различни теми, които да накара жените да се замислят и да моделират нова по-пълноценна визия за себе си, организирането на задачите си, преосмисляне на целите си и грижата за семейството.

Като подтеми са включени следните заглавия „Стереотипите за женската красота днес, моделиращи изкуствени образи“, „Домакиня или кариеристка – рамките в които сами се поставяме“ „Титлата „майка“ и промените, които носи със себе си “, „Казваме ли „НЕ“ на насилието достатъчно или размиваме образа му“. Към някои от темите ще се включат и специалните гост ментори д-р Сара Яворова – специалист на “Iclinic” и Росица Димитрова – директор Дирекция “Социални дейности и здравеопазване” към Община Велико Търново.

Каква е истинската съвременна жена

Мотивираме ли се достатъчно, за да бъдем успешни и кой ни помага ?
Жертва ли сме на стереотипи ?
Къде в нашия живот присъства думата “НАСИЛИЕ” ?
Колко е тежка титлата “МАЙКА” и справяме ли се с отговорностите след нея?

Търсят се отговори на този и много други въпроси ….

Можете да да се присъедините към този откровен разговор ТУК.
Повече информация за кампанията ТУК.