“Anime & Gaming Festival” се завръща за своето второ издание в Пловдив

Снимки: ANIME & GAMING FESTIVAL

Фестивалът е в нов формат и ще предложи изненади по време на второто си издание

След успешния старт на събитието през 2019 г “Anime & Gaming Festival” се завръща за своето второ издание в Пловдив в нов формат и с нови изненади, но и със същите готини зони, акценти и настроение!

Събитието е изцяло безплатно за посетителите, а „вратите ще отворят“ в 17:00 часа в събота. В двата дни на фестивала всички гости ще могат да се насладят на свеж микс от косплей (участници, облечени като герои от анимации и игри), к-поп (корейски танци), щандове, гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, срещи, лекции и още.

Косплей, гейминг зона, кири-е и още много забавления

Отново ще има специални гости – косплей звезди от Сърбия, които ще покажат чудесните си костюми, ще разговарят с феновете си в специален панел на сцената и ще журират участниците, които ще се борят за парични и предметни награди.

Специални гости от Япония ще се присъединят от Япония онлайн на събитието – ще си говорим за косплей с любимите ни MiyoMayo, а сенсей Маяно Онодера ще ни разкаже какво е това кири-е и какви други интересни неща ще се случват през годината в Пловдив.

В зоната с работилнички посетителите ще могат да научат тънкостите на традиционни японски изкуства като икебана и кири-е, а за по-малките отново сме се подготвили с любимата им работилничка по Pixel art.

Cool down ще спомагат за доброто настроение със своята гейминг зона, където освен забавления са подготвили и много награди.

За финал гостите на събитието ще могат да се насладят на ревю на истински японски кимона и да научат повече за тях.

Събитието е част от програма Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на EU JAPAN FEST.

Източник: ANIME & GAMING FESTIVAL