ВЛАДИГЕРОВИ квартет открива новата културна локация в Пловдив – CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV

Снимки: Община Пловдив

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

За поредния концерта от платформата „Камерна Сцена Пловдив“, от Виена пристигат наследниците на великия Панчо Владигеров. Този път поводът на гостуването на двамата артисти е ознаменуван и със значимо събитие за пловдивската културна общественост.

На 4 септември от 19.00 ч. ВЛАДИГЕРОВИ квартет заедно с техните специални гости на сцената, Вики Алмазиду и Петър Салчев ще открият най новата гореща културна локация в Стария град на Пловдив – CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV.

Инициативата е на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и Община Пловдив, като домакини на събитието и постоянната музейна експозиция на маестрото са Сдружение „Бизнеса за Пловдив“ в Къща Иван Черноземски. Основен фокус в експозицията на част от наследството на Милчо Левиев е действащият роял, на който Маестрото е композирал в последните години от живота си.

С признателност към родния град на артиста, Вики Алмазиду предоставя всички материали в експозицията, като пожела CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV в Къща Иван Черноземски да се превърне в най-новото културно пространство в Пловдив, каквато е мисията и целта на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ – повече алтернативни културни точки в Пловдив.

ВЛАДИГЕРОВИ квартет

Александър Владигеров
Константин Владигеров
Стоян Янкулов
Васил Хаджигрудев
Гости:
Вики Алмазиду
Петър Салчев
Камерна сцена Пловдив
4 септември 19.00 ч.
КЪЩА ИВАН ЧЕРНОЗЕМСКИ – Стария Пловдив, ул. Цанко Лавренов № 5

Източник: община Пловдив